UK US

Igor Meyer

Mange av mine malerier har himmel og jord som motiv. Like viktig som å formidle skjønnheten i både himmel og jord, er det for meg å formidle det som kan eksistere mellom himmel og jord. Det åndelige aspektet i tilværelsen. 

 

Mine landskap er ikke hentet fra geografiske steder, men må snarere sees som mine indre landskap. Bildene formidler tilstander og verdier, som melankoli, skjønnhet, evighet, godhet, sannhet, lengsel og håp. Konflikten mellom ensomhet og frihet er et gjentagende tema. For å si det med Kris Kristofferson; "Freedom's just an other word for nothin' left to lose".

 

Landskapsbildene mine oppleves oftest som uberørt natur, også uten mennesker og dyr i bildet. På den måten kan iakttageren oppleve seg selv alene i den mektige naturen, uten forstyrrende elementer.

 

Jeg ønsker ikke å låse iakttageren fast i mitt budskap i bildene, men ønsker velkommen hver og en sin tolkning av mine arbeider. Derfor gir jeg sjelden maleriene titler. Likevel; å formidle lys og skjønnhet står for meg som noe av det viktigste i mine arbeider. 

 

Jeg har med meg et utsagn fra Ørnulf Opdahl i bakhodet mens jeg maler; "Det må bli lys – ikke maling".

 

– Igor Meyer

Kontakt:

igor@igormeyer.com

Mobil: 91865535

Den kreative prosessen

 

Jeg søker i størst mulig grad å la min underbevissthet – eller kall det gjerne sjel – få komme til uttrykk i mine arbeider. Før jeg begynner på et nytt arbeid, har jeg en idé om hva det skal handle om, men jeg lar bildet få utvikle seg fritt og lekent i løpet av prosessen. Jeg kan selv bli overrasket over hvilken retning det hele tar iblant, og gjenkjenner ofte egne følelser først lenge etter at maleriet er ferdig. 


Jeg kjenner meg igjen i Edvard Munchs utsagn "Jeg maler det jeg så, ikke det jeg ser". Jeg maler aldri etter et foto eller et virkelig landskap, men lar snarere tidligere naturopplevelser komme til uttrykk som symbol på de tilstandene og følelsene jeg i øyeblikket har i meg.