top of page

Lykke

(Å) LYKKE(S)

I Platons "Symposion" sitter filosofene en kveld og snakker om guden Eros. Når det blir Sokrates' tur til å snakke, sier han:

"Ettersom Eros streber etter skjønnhet og lykke, betyr det at han ikke allerede ER vakker og lykkelig."

Hvor ofte minner vi vel ikke oss selv om alt det vi IKKE har, som vi ønsker å oppnå? Hver gang vi tenker at vi en gang skal få suksess og bli lykkelige, gir vi oss selv nok en påminnelse om at vi ikke allerede ER suksessfulle og lykkelige. Vi må snu på tankerekken for å komme videre. I stedet for å tenke "jeg er ikke så suksessfull som de andre, men hvis jeg bare oppnår det og det blir jeg suksessfull", må vi i steden tenke; "jeg er allerede suksessfull, derfor vil jeg selvsagt oppnå MER suksess". Vi må oppnå en balanse mellom følelsen av takknemlighet, og mål for en enda bedre fremtid.

Tenk på et område i livet der du ikke syns du har oppnådd det du burde. Det kan dreie seg om økonomi, karriere, personlig utvikling, hva som helst. Se deg så tilbake. Hvis du for 1, 5 eller 10 år tilbake kunne se inn i fremtiden og se deg selv i dag - ville du ikke syns at det i hvertfall har gått den rette veien? Har du kanskje oppnådd noen drømmer og mål, uten å legge merke til det..?

Aktuelle innlegg
Tidligere innlegg
Søk
Ingen tagger enda.
Følg meg
  • Facebook Basic Square
bottom of page